kényszerintézkedés

2021.10.01. 11:22

Kétegyházi vérfürdő: öt férfi marad rács mögött

November közepéig, 17-éig és 19-éig meghosszabbították annak az öt kétegyházi férfinak a letartóztatását, akik másfél hónappal ezelőtt összeverekedtek Kétegyházán, és a vita során láncfűrész és vascső is előkerült, sőt egy helybeli a kórházban belehalt a sérüléseibe.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A letartóztatásról a megyei főügyészség indítványa alapján döntött a minap a Békéscsabai Járásbíróság – ismertették hírportálunk kérdésére a főügyészségen. Az öt férfiból négyet csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, egyet pedig halált okozó testi sértés miatt vont felelősségre gyanúsítottként a nyomozó hatóság.

A kényszerintézkedést több okból hosszabbították meg. Egyrészt megalapozottan feltehető, hogy a férfiak szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék akár a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével, akár a tanúk befolyásolásával.

Másrészt a bűnismétlés veszélye is fennáll, azaz tartani lehet attól, hogy hasonló bűncselekményeket követnek el. A testi sértéssel gyanúsított férfi esetében emellett – figyelemmel a várható büntetés mértékére – a szökés, elrejtőzés veszélyét ugyancsak figyelembe vették.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.beol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/verfurdo-ketegyhazan-lancfuresszel-csonkitottak-vascsovel-verekedtek-4235501/

https://www.beol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ketegyhazi-verfurdo-meg-egy-ferfit-letartoztattak-4248287/

https://www.beol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ketegyhazi-verfurdo-negy-ferfit-kuldtek-racs-moge-egy-honapra-4245179/

https://www.beol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ketegyhazi-verfurdo-oroshazan-fogtak-el-a-ket-korozott-szemelyt-4238480/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában