BÉKÉS MEGYE

2021.10.04. 16:54

Az elmúlt hétvégén közúti balesetekhez és tűzesetekhez riasztották a tűzoltókat

Az elmúlt hétvégén, kilenc műszaki mentéssel és öt tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

beol.hu

Egy személyautó az út menti árokba hajtott vasárnap reggel Gyula és Elek között, a 4444-es úton. A gyulai hivatásos tűzoltók a mély vízben álló járművet, létra segítségével megközelítették, majd az utasterét és környezetét átkutatták. Az autóban és annak környezetében senki sem találtak – írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.

Nem sokkal később, ismét egy közúti balesethez riasztották a Békés megyei tűzoltókat. Egy személyautó lesodródott az úttestről, majd az út menti szántásba csapódva kigyulladt, Csökmő és Újiráz között, a 4223-as úton. Az autóval egyedül utazó sofőr, a kocsit önerejéből el tudta hagyni. A szeghalmi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével a teljes terjedelmében égő járművet eloltották, majd a karosszéria elemeket visszahűtötték. A balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett gépjárművezetőt, további kivizsgálásra a mentőszolgálat kórházba szállította.

Learatott tarló égett szombat délután Kunágota és Almáskamarás között, a 4437-es út közelében. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a harminc négyzetméteren égő elszáradt növényzetet vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltotta, majd a területet átvizsgálta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, személyautó kombájnnal ütközött szombat délután Békéscsabán, a Dobozi úton. A járművekbe senki sem szorult be, de az autó négy utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók a kocsit áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben.

Robbanás történt, majd tűz keletkezett szombat délután Battonyán, a Szalai utcában. A gázrobbanás következében meggyulladt kerti szerszámok tárolására használt melléképületről a tűz kismértékben átterjedt a főépület tetőszerkezetére. A teljes terjedelmében égő huszonöt négyzetméteres tárolót és az öt négyzetméteren meggyulladt tetőrészt, a helyi önkéntes és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan lakható maradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában