vádemelés

2021.09.18. 19:45

Nem jött össze a randija, kirámolta az ékszerboltot egy férfi Gyulán

Lopás miatt emeltek vádat a Gyulai Járási Ügyészségen egy 41 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő kiskunfélegyházi férfival szemben, aki ékszereket zsebelt be egy gyulai ékszerüzletből. Azt indítványozták, hogy ítéljék végrehajtandó szabadságvesztésre.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A férfi tavaly nyáron busszal érkezett a fürdővárosba, hogy találkozzon egy nővel, akivel az interneten ismerkedett meg, de a randevú meghiúsult. A vádlott bement a gyulai buszpályaudvaron lévő egyik ékszerszalonba, ahol az alkalmazott a kérésére használt és új ékszereket mutatott.

A férfi az eladót az ékszerek pakolása közben szóval tartotta, hogy a figyelmét elterelje, illetve egyik kezével időnként be is nyúlt az üvegfal mögé, a pultba az ékszerekhez. Amikor az eladó egy pillanatra másra figyelt, elvett a pultról négy arany karkötőt 480 ezer forint értékben.

Azokat a nadrágzsebébe tette, majd távozott és hazautazott. Másnap az ékszereket egy kiskunhalasi zálogházban zálogba adta, az azokért kapott 334 ezer forintot pedig elköltötte. Az okozott kár végül megtérült, mivel az ékszereket a rendőrök lefoglalták és visszaadták a boltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában