katasztrófavédelem

2021.09.30. 10:37

Nagy mennyiségű olaj szivárgott egy műszaki hibás buszból Füzesgyarmaton

Kifolyt motorolaj, redőnybe költözött darazsak és tölgyfa ága adott munkát a Békés megyei tűzoltóknak szerdán.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Motorolaj került az útburkolatra egy műszaki hibás buszból szerdán reggel Füzesgyarmaton, a Kossuth, a Széchenyi és a Pozsonyi utcában. A úttestre került nagy mennyiségű motorolaj veszélyeztette az arra közlekedőket – írja a katasztrófavédelem.

A helyi önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók az útszakaszokat biztosították, valamint felitató anyaggal megkezdték a burkolat síkosság mentesítését, majd a területet átadták a közútkezelő munkatársainak.

A mentesítés idejére az érintett útszakaszokon félpályás útzár volt érvényben. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Redőnytokba költözött darazsak bejutottak egy családi ház szobájába szerdán délelőtt Gyulán, a Siórét tanya közelében. Az épületbe bejutó rovarok veszélyeztették az ingatlan lakóit.

A helyi hivatásos tűzoltók a redőnytokot és a környezetét megbontották, majd darázsirtószer segítségével a nagy méretű darázsfészket, valamint a darazsakat eltávolították.

Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Tölgyfa ága hasadt meg szerdán délután Orosházán, a Kórház utca közelében, egy egészségügyi intézmény udvarán. A lógó faág veszélyeztette az alatta közlekedőket. A helyi hivatásos tűzoltók, motoros láncfűrész és létra segítségével az ágat eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában