frissítve

2021.08.15. 08:44

Vérfürdő Kétegyházán: láncfűrésszel csonkítottak, vascsővel verekedtek

Újabb részletek derültek ki a szombati, Kétegyházán történt családi verekedéssel kapcsolatban.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, szombaton, a délutáni órákban többen megsérültek, miután két kétegyházi család a Nagy Sándor utcában összevitatkozott, majd összeverekedett.

Lipták András rendőrhadnagy, sajtóreferenstől vasárnap megtudtuk, hogy az eset során hárman könnyebben, egy férfi pedig súlyosan megsérült.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság három férfit őrizetbe vett és nyomozást rendelt el.

A rendőrök vizsgálják, hogy kinek milyen szerepe volt a konfliktusban, két férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A történtekről több olvasónk is beszámolt. Egyiküktől megtudtuk, hogy Gyulára, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházába szállították az egyik sérültet, koponyasérüléssel és levágott végtagokkal.

– Láncfűrésszel kaszaboltak, vascsövekkel verekedtek

– összegezte a történteket.

Elmondása szerint a család, illetve a hozzátartozók késő estig várakoztak a kórház előtt.

A Gyulai Hírlap szintén írt az esetről. Informátorukra hivatkozva arról számoltak be, hogy

az egyik áldozatnak vascsővel verték szét a fejét, levágták több ujját. A másik férfinak az alkarját kaszabolták össze motoros láncfűrésszel.

Tudomásuk szerint az egyik áldozatot újra kellett éleszteni.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a gyulai kórházat is, intézmény nem kíván nyilatkozni az ügyben.

Négy mentőegységet riasztottak a helyszínre

Az Országos Mentőszolgálattól megtudtuk, hogy a helyszínre négy mentőegységet riasztottak, ahonnan egy súlyos-életveszélyes, egy súlyos és további két könnyebb sérüléseket szenvedett sérültet szállítottak az ellátást követően kórházba.

Frissítve:

Folyamatos az egyeztetés a hatóságokkal, önálló rendőrőrsöt terveznek

Kétegyháza polgármestere, dr. Rákócziné Tripon Emese elmondta, folyamatosan egyeztetnek a rendőrökkel, a hatóságokkal, hogy rend legyen a településen, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát.

Hangsúlyozta,

hogy az önkormányzat is teszi a dolgát, hogy olyan közbiztonság legyen a faluban, ami elvárható és ami a kétegyháziak jogos igénye.

Az önkormányzat meg is tette ennek érdekében a szükséges intézkedéseket. Elmondta, tavaly jelezte a képviselő-testület egy döntésében, határozatában, miszerint kérik a rendőrségtől: ahogy régen volt, úgy legyen ismét önálló rendőrőrs a nagyközségben. Szerinte Kétegyháza elég nagy település ahhoz, hogy legyen állandó rendőri jelenlét a faluban bármilyen rendkívüli esemény nélkül is. A rendőrőrs pedig fokozná a közbiztonságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában