bírósági tárgyalás

2021.07.29. 16:18

Vadkendert nevelt magának a szeghalmi férfi

Termesztéssel, tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy büntetlen előéletű 35 éves szeghalmi férfi ellen, aki saját fogyasztásra kendert termesztett.

V. N.

Fotó: Shutterstock

A férfi a marihuána előállításához szükséges magokat a külföldi tartózkodása idején szerezte be, majd tavaly tavasztól a szeghalmi lakóhelyén, a garázsában termesztett vadkendert magának. A zárt térben történő termesztéshez a férfi olyan technikai feltételeket teremtett, hogy a növények kellő fényt, levegőt és tápanyagot kapjanak.

Az idén március 11-én foganatosított rendőri intézkedés során 56 tő kender fajhoz tartozó növényt, valamint a kifejlett növények feldolgozásából származó növényi anyagokat foglaltak le, amelyek hatóanyaga kábítószernek minősül. A járási ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság kobozza el a fellelt tápoldatokat, műtrágyát, permetezőt, lámpatesteket, termosztátokat, időzítő kapcsolókat és szellőző berendezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában