Vagyoni haszonszerzés

2021.05.12. 11:02

Migránsokat segített a határátlépésben egy férfi Battonyánál

Vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés kísérlete miatt kezdeményezte a Battonyai Járási Ügyészség egy 29 éves nyíregyházi illetőségű, de budapesti tartózkodási helyű férfi letartóztatását, aki négy olyan külföldi állampolgárnak próbált meg segítséget nyújtani, akik az államhatárt illegálisan, meg nem engedett módon, a „zöldhatáron” lépték át.

V. E.

A férfi május 1-én az általa vezetett és házastársa tulajdonát képező személygépkocsival Budapestről a Dombegyház és Battonya településeket összekötő 4444-es közútra ment azért, hogy segítséget nyújtson általa is tudottan migráns személyeknek ahhoz, hogy Magyarország belsejébe jussanak. 12 óra körül érkezett meg az ismeretlen társától kapott koordináták szerinti helyre, ahol azonban már nem tudta felvenni a migráns személyeket a kocsiba, mert őt és a tőle 50 méter távolságra tartózkodó három szír és egy afgán állampolgárt rendőri intézkedés alá vonták. A terhelt a migráns személyek ország belseje felé szállítása fejében 60 ezer forintot kapott volna.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, mivel a terhelt külföldön dolgozik, külföldi kapcsolatokkal rendelkezik, másrészt a bűnismétlés veszélye is fennállt nála. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványával egyetértett és a terhelt letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában