videóval/galériával

2020.12.29. 13:59

Új autókat kaptak a megyei rendőrök Csabán

Kilenc korszerű szolgálati autót adott át dr. Polyák Zsolt dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya a munkatársainak kedden reggel Békéscsabán. A két kisbusz, hat terepjáró és egy rendőri jelzéssel ellátott személyautó egyszerre szolgálja a magas színvonalú munkavégzést és biztosít korszerű, biztonságos körülményeket.

Papp Gábor

20201229 Békéscsaba Új gépjárműveket kaptak a rendőrök a képen dr Polyák Zsolt dandártábornok fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

A rendőrség még 2017-ben indított kormányzati támogatással hosszú távú amortizációs csereprogramot – tájékoztatta hírportálunkat a helyszínen Szombati Andrea. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, ennek keretében központi beszerzés útján három jármű, illetve az úgynevezett Belső Biztonsági Alap egyik projektjének részeként hat új terepjáró érkezett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra. Ennek a kilenc járműnek az indítókulcsait adta át dr. Polyák Zsolt dandártábornok, megyénk rendőrfőkapitánya kedden reggel a munkatársainak.

Szombati Andrea kiemelte, a rendőrségi munkában kiemelt fontosságú a mobilitás, az azonnali reagálóképesség, a gyorsaság, ahogy ugyancsak elengedhetetlen, hogy a járművek megbízhatóan működjenek és segítsék a mindennapi munkavégzést.

 

- A kedden átadott járművek tovább erősítik mindezt. A rendőrség pedig a beszerzéseknek is köszönhetően folyamatosan szinten tartja a gépjárműállományt, ami erősíti a feladataink zökkenőmentes ellátását – hangsúlyozta. A hat terepjáróval kapcsolatban a sajtószóvivő elmondta, Békés megyében jelentős szakaszokat ölel fel a magyar-román határ, amely a schengeni külső határ is egyben. A hat jármű korszerű, kiválóan alkalmas a rendőrségi felszerelések szállítására, műszaki paramétereik támogatják a hatékony szolgálatellátást. Emelkedőkön, lejtőkön, speciális időjárási körülmények miatt kialakult nehezebb terepeken egyaránt hatékonyan közlekednek.

A két kisbusz beszerzése logisztikai szempontból különösen jelentős. Amikor több rendőrnek kell együtt, gyorsan és akár nagyobb mennyiségű felszereléssel elindulnia, a két jármű kiváló szolgálatot tehet majd. Segítségével gyorsan el tudnak jutni a legkülönbözőbb helyszínekre.

A rendőri jelzésű járművekkel naponta érkeznek a rendőrök a bejelentések, illetve a segélyhívások helyszínére a szükséges felszerelésekkel. A bűncselekmények felderítésében, a bűn- és baleset-megelőzésben, valamint a közlekedésrendészeti feladatokban egyaránt kiemelt szerepet töltenek be ezek a gépkocsik. Utóbbi autót is ezeken a területeken használják majd a rendőrség munkatársai.

Szombati Andrea hírportálunknak elmondta, a 2017-ben kezdődött amortizációs csereprogram keretében az említett év végén, 2018-ban és 2019-ben is érkeztek új járművek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra. A meglévő állományt pedig folyamatosan karban tartják, szervizelik, hogy a korszerű körülmények folyamatosan biztosítottak legyenek.

A rendőrség egyébként sokféle járművel rendelkezik, az említett rendőri jelzéssel ellátott autók, kisbuszok, terepjárók mellett motorkerékpárokkal, kerékpárokkal és vízi járművekkel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában