féltékenység

2020.12.21. 07:11

Eljátszotta egy pusztaföldvári férfi, hogy kirabolták az utcán

Eljátszotta, hogy rablótámadás áldozata lett, hogy ezzel bajba sodorja barátnője volt párját, valamint két ismeretlentől is kicsalta a mobiltelefonjaikat – ezek miatt, vagyis hamis vád és csalás miatt emelt vádat nemrég az Orosházi Járási Ügyészség egy 25 éves pusztaföldvári férfival szemben. A vádhatóság azt kérte, hogy a vádlottat ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre.

L. B.

A férfi együtt élt egy nővel, aki korábban egy másik férfi élettársa volt. A vádlott és élettársának volt barátja között emiatt haragos viszony alakult. A féltékeny férfi elhatározta, hogy hamisan megvádolja, ezáltal bajba sodorja vetélytársát, hogy ennek eredményeként megszabadulhasson tőle.

A férfi 2018. november 23-án a kora délutáni órákban felhívta az országos segélyhívó számot és rendőrségi feljelentést tett, miszerint Orosházán, az Október 6. utcán leütötték és a nála lévő 10 ezer forint készpénzt elvették. Bár ismeretlen elkövetővel szemben tett feljelentést – mivel elmondása szerint az elkövető hátulról támadt rá –, azt állította, hogy ekkor senki más nem volt a közelében, csak az élettársának korábbi párja, akivel egyébként haragos viszonyban vannak.

A férfi csak eljátszotta, hogy megtámadták, kirabolták /Illusztráció: Shutterstock/

Miután értesítette a rendőröket, észrevette, hogy két férfi tart felé. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, eljátssza előttük, hogy bűncselekmény áldozata lett, ezért lefeküdt a földre. Mikor a járókelők észlelték a földön fekvő férfit, odasiettek és mentőt hívtak hozzá, miközben a férfi előadta nekik is, hogy leütötték és kirabolták. A férfi mindezt azért tette, hogy a hamis vádhoz azt alátámasztó tanúkat szerezzen.

A rendőrség a feljelentés alapján rablás miatt rendelt el nyomozást, amit aztán bűncselekmény hiányában megszüntettek. Ugyanis a közterületi kamerafelvétel nem támasztotta alá a feljelentésben foglaltakat, később pedig a férfi is beismerte, hogy csupán kitalálta a történteket.

A vádlottnak emellett más ügyek miatt is felelnie kell. Tavaly tavasszal az orosházi Október 6. utcában összetalálkozott egy helyi férfival, akinek beszámítási képessége fennálló elmebetegsége miatt súlyos fokban korlátozott volt. A terhelt elkérte a sértett 20 ezer forint értékű mobiltelefonját azzal, hogy meg akarja nézni – majd elfutott a készülékkel együtt.

Később szintén Orosházán, a Malom utcában megszólított egy másik férfit. Tévedésbe ejtette a sértettet azzal a valótlan állítással, hogy lerobbant az autója, pénze azonban nincs, hogy hazamenjen, ezért fel szeretné hívni az édesanyját. A férfi elkérte a sértett 30 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd azzal ugyancsak elszalad a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában