járási ügyészség

2020.12.20. 19:58

Átverték a mobilos céget és a bankot is Békéscsabán

Csalás miatt emelt vádat a járási ügyészség a minap egy 63 éves gyömrői férfi ellen, akit két nő vett rá arra, hogy mobiltelefonos szolgáltatókat, bankokat verjen át.

Nagy Szilvia

A férfi három éve két nő társaságában megjelent egy békéscsabai üzletben, ahol 24 hónapra szóló előfizetési szerződést kötött. Ehhez kapcsolódóan 1 forintos vételáron megvásárolt egy 230 ezer forint értékű mobiltelefont, amit átadott az egyik nőnek.

A férfi megtévesztette a szolgáltatót, mert az előfizetési díjakat nem kívánta fizetni,

erre jövedelmi viszonyai alapján esélye sem volt. Tudta, hogy a két nő sem fogja fizetni a díjakat. A férfi a két nő társaságában és az ő hatásukra egy másik szolgáltatónál is előfizetési szerződést kötött, amit átadott a nőknek. A telefonszámot a későbbiekben ők és az ismerőseik használták, az előfizetési díjat viszont senki sem fizette.

Illusztráció: shutterstock.com

A férfi az egyik nő rábeszélésére megjelent az egyik pénzintézet békéscsabai fiókjában is, ahol 230 ezer forint keretösszegű folyószámlahitel-szerződést kötött és ezt az összeget a férfi két héttel később több részletben kártyával fel is vette. A terhelt ugyanennél a banknál személyi kölcsönszerződést kötött, ekkor jogosultságot adott az egyik nőnek a bankszámlája felett.

A nő később a számláról 900 ezer forintot vett fel.

A férfi további 300 ezer forintos keretösszegű hitelkártya-szerződést kötött a pénzintézetnél, a hitelkártyát pedig átadta az őt kísérő nőnek, aki 2017 júniusában a hitelkeretet szinte teljesen kimerítette. Az ügyészség szerint a férfi megtévesztette a bankot, mivel a szerződéseket nem saját elhatározása alapján kötötte és nem saját magának. A hiteleket nem kívánta fizetni, nem is tudta volna. A pénzintézetnek 1,5 millió forintos kárt okozott.

Illusztráció: shutterstock.com

A hármas egy békéscsabai áruházban is megjelent, ahol a nők arra vették rá a férfit, hogy hitelből különböző műszaki cikkeket vegyen a részükre.

A férfi áruvásárlási hitelszerződést kötött: egy sütőt, egy mosógépet és egy hűtőszekrényt vásároltak.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a férfit beismerése esetén felfüggesztett, ellenkező esetben végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje a bíróság, és hogy ügyét egyesítsék a csalás miatt a nőkkel szemben folyamatban lévő üggyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában