Ítélet

2020.11.24. 14:08

Csákánnyal verte agyon a kutyát a kötegyáni férfi

Egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélt a minap a Gyulai Járásbíróság egy férfit, aki nagyjából egy éve átment a szomszéd ház udvarára, és egy csákánnyal agyonvert egy kutyát – közölték érdeklődésünkre a Gyulai Törvényszéken.

L. B.

Forrás: shutterstock.com

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott tavaly augusztus 2-án egy lakóház körbekerített udvaráról meglovasított egy drótszamarat, ezzel 52 ezer forintos kárt okozva. Pár nappal később, szeptember 11-én pedig a vasútállomásról lopott el egy kerékpárt, amely nem tudni, hogy kié, és amelyet a büntetőeljárás során a nyomozó hatóság lefoglalt tőle.

A vádlottnak aztán tavaly szeptember 23-án este bódító hatású szerek fogyasztása következtében hallucinációi lettek. Azt gondolta, hogy a szemben lévő ház udvarán ugató kutyák a nevelt gyermekeit akarják megtámadni. Ezért magához vett egy nagyobb méretű csákányt, majd a kaput befeszítette, és behatolt a szomszéd ház udvarára. Ahol egy csákánnyal ötször nagy erővel fejbe ütötte a sértett egyik kutyáját úgy, hogy amiatt elpusztult az eb.

A Gyulai Járásbíróságon a férfit lopás és állatkínzás miatt mondták ki bűnösnek. Ezért őt 1 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélték. Emellett kötelezték, hogy térítse meg a polgári jogi igényeket, valamint, hogy fizesse meg a felmerült több mint 150 ezer forintos bűnügyi költséget. Az ítélet a minap emelkedett jogerőre – ismertették a Gyulai Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában