Kék hírek

2020.09.21. 09:28

Fejszével fenyegette meg a szomszédját egy csabai férfi

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt emelt vádat a csabai ügyészség egy 44 éves, büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen.

V. E.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Az előzmény, hogy a férfi és a sértett nő között a szomszédi viszony 2017-ben megromlott amiatt, hogy a sértett több alkalommal személyesen és telefonon inzultálta a férfit, biztosítási csalással vádolta, valamint őt és családját hibáztatta munkahelye és házastársa elvesztése miatt. Majd idén április 12-én a nő egy SMS üzenetet küldött a férfinak, amelyben szintén őt okolta azért, amiért lakásának egyik helyiségében nincs áram. Az ittas állapotban lévő férfi elolvasva az üzenetet, erősen felindult, magához vett egy 70 centiméter hosszú fejszét, és azzal ment át szomszédjához.

Ekkor csengetés közben ütötte a bejárati ajtót és félelemkeltő kifejezéseket ordibált. Több ízben fejszével ütötte a bejárati ajtaját, amiben 44 ezer forintos kár keletkezett. A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása pedig alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a cselekményét beismerő és azt megbánó férfit tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje, a fejszét elkobozza, a sértett 120 ezer forint erejéig bejelentett polgári jogi igényének a vádbeli mértékig adjon helyt, továbbá kötelezze a férfit a nyomozás során felmerült közel 80 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában