törvényszék

2020.07.27. 08:14

Nem kerül szabadlábra a szarvasi hentes

Az emberölés bűntettének kísérlete miatti vádemelést követően a Gyulai Törvényszék fenntartotta egy késsel támadó szarvasi férfi letartóztatását – olvasható a Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

A szarvasi férfi 2019 nyarán ittas állapotban a kocsmai vitáját egy magánál tartott késsel úgy kívánta lezárni, hogy gyomortájékon szúrta a pultos nő élettársát, aki a férfit rendre intette, miután az a további kiszolgálásának megtagadását követően hangját felemelve méltatlankodott és fenyegetőzött. A megszúrt férfi életét az idejében megkezdett, szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

/Illusztráció: Shutterstock/

A letartóztatás fenntartása miatt a vádlott jelentett be fellebbezést, melyet a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség nem ítélt alaposnak, ezért mivel a vádlott cselekménye 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető továbbá korábban erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt már elítélték, a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta a vádlott letartóztatását fenntartó határozat helybenhagyását az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé – olvasható a közleményben.

A terhelt büntetőjogi felelőssége tárgyában a Gyulai Törvényszék folytatja le a bizonyítási eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában