előkészítő ülés

2020.06.23. 15:32

Gerendási tragédia: megölte a barátját, de még nincs ítélet

Két éve egész Gerendást megrázta egy haláleset. Elsőként cserbenhagyásos közlekedési balesetre gyanakodtak, majd a rendőrök megállapították, hogy a férfit bántalmazhatták, és ebbe halt bele. Kedden az ügyben előkészítő ülést tartottak a gyulai bíróságon.

B. O.

Előkészítő ülést tartott a Gyulai Törvényszék kedden délelőtt egy két évvel ezelőtti gerendási haláleset kapcsán, melyről korábban hírportálunk is beszámolt. A vádirati tényállás szerint egy helyi férfi, K. R. Á. vádlott és egyik barátja – aki a bűncselekmény későbbi sértettje lett – még 2018. július 16-án este a vádlott házánál együtt italoztak. Később K. R. Á. egyre ingerültebb lett, ezért elküldte a sértettet a házból, aki ittassága miatt az ingatlan előtt az úttesten összeesett. Ezt követően egy arra járó autó utasai észrevették a magatehetetlenül fekvő sértettet, és levitték az útról. Mivel tudták, hogy K. R. Á., és a sértett ismerik egymást, így szóltak a vádlottnak, hogy a barátja kint fekszik az utcán. Ezt követően ők távoztak a helyszínről.

A vádlott nem sokkal később kiment a földön fekvő férfihez, és hosszan, súlyosan bántalmazni kezdte. Mikor észlelte, hogy az ütések és rúgások után a sértett nem mozdul, megijedt és megpróbálta őt újraéleszteni, amellyel további sérülést okozott. Mint az ülésen kiderült, a vádlott szakszerűtlenül próbálta újraéleszteni barátját, így az bordatörést szenvedett. A férfit kórházba szállították, de ott később elhunyt.

A vádirat ismertetése után az ügyész indítványt tett arra az esetre, amennyiben a terhelt az ülésen a bűncselekmény elkövetését elismeri: négy év letöltendő börtönbüntetést javasolt. A vádlott nem ismerte el bűnösségét, illetve ügyvédje jelezte: a szakértői vélemények ellentmondásosak. A bíróság az ülést tárgyalással folytatta, ahol a vádlott nem kívánt vallomást tenni, így a korábban megtett vallomásait olvasták fel.

Ezt követően a bíróság kihirdette, hogy a tárgyalás szeptember 8-án folytatódik, ahol tanúkat és szakértőket is meghallgatnak az ügyben.

A vádlott azt állítja, nemcsak ő tehet arról, hogy elhunyt a férfi

K. R. Á. az ülésen utalt rá, hogy az elhunyt barátján lévő sérüléseket nemcsak ő okozta, ügyvédje pedig a szakértői jelentésekben talált ellentmondást. Két évvel ezelőtt egyébként halálos közúti baleset miatt kezdtek nyomozni, végül a rendőrség arra jutott, hogy a férfit nem elütötték, hanem bántalmazhatták. Az ülésen egyébként a vádlott is megemlítette a közlekedési balesetet, sőt, elmondása szerint egy illető még azt is kijelentette az eset kapcsán, hogy „feladom magam”. Az ügy ezen részletére azonban a tegnapi ülésen nem derült fény.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában