Vádemelés

2020.02.26. 08:50

Testvére adatait diktálta be igazoltatáskor egy férfi Szarvason

A Szarvasi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás büntette, valamint szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat, egy 47 éves büntetett előéletű szécsényi férfi ellen.

A férfi 2018. július 21-én a hajnali órákban, Szarvason úgy vett részt közúti közlekedésben egy autó vezetőjeként, hogy személyi igazolványát és vezetői engedélyét nem tartotta magánál. 4 óra előtt nem sokkal Szarvason, a Kazinczy utca 14. szám előtt rendőri intézkedés alá vonták, amelynek során a férfi testvére személyes adatait diktálta be a rendőrnek, majd a helyszíni bírságról szóló, közokiratnak minősülő nyomtatványt a testvére helyett alá is írta. A férfi korábban 13 alkalommal volt büntetve, köztük közokirat-hamisítás büntette, valamint szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt is, erre tekintettel a járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában