Testi sértés

2020.02.26. 14:02

Ököllel ütötte a testvére fejét egy szeghalmi férfi

Több testi sértés ügye adott munkát a Békés megyei ügyészi szerveknek az elmúlt napokban.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A Battonyai Járási Ügyészség súlyos testi sértés büntette miatt emelt vádat egy 27 éves büntetett előéletű battonyai és egy 22 éves szintén büntetett előéletű mezőhegyesi férfival szemben, akik 2018. január 1-én erősen ittas állapotban egy battonyai söröző mellékhelyiségében verekedtek össze; ennek során a 27 éves férfi egy sörösüveggel ütötte meg a másik férfit, míg a másik férfi a mosdókagylóba verte támadója fejét. A járási ügyészség vádiratában a más ügyből kifolyólag felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt álló férfiakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a közügyek gyakorlásától is tiltsa el őket és rendelje el a velük szemben más ügyben kiszabott felfüggesztett büntetések végrehajtását.

A Békéscsabai Járási Ügyészség gondtalanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy többszörösen büntetett előéletű 71 éves békéscsabai férfival szemben. A férfi és a sértett nő kutyáik sétáltatása során többször találkoztak. Az egyik ilyen alkalommal 2019. március 15-én a férfi Akita fajtájú kutyája bántalmazta a sértett nő kutyáját, amelynek következtében az eb kimúlt. A férfi 2019. április 29-én telefonon felhívta a sértettet és arra kérte, menjen át hozzá Békéscsaba, Penza lakótelepi lakásába, hogy a történteket megbeszéljék. Miközben a nő és a férfi a szobában beszélgettek, a férfi erkélyre kizárt kutyája izgatottan kaparta és harapta az ajtót. A férfi annak ellenére, hogy látta kutyája felfokozott és ingerült állapotát, beengedte az állatot, amely azonnal az asztalnál ülő sértetthez ugrott és el kezdte marcangolni a bal karját. A férfi a nőt kórházba szállította. A sértett a kutyaharapás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, sérülései maradandó fogyatékossággal gyógyultak.

Illusztráció: Shutterstock

A Szeghalmi Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves szeghalmi férfival szemben. A férfi évek óta italozó életmódot folytat, pszichés betegségeire szedett gyógyszerre is fogyaszt alkoholt. Ittassága miatt rendszeresen agresszív családtagjaival, a vele egy háztartásban élő testvérével és 70 éves édesanyjával; gyakran szidalmazza hozzátartozóit, felborogatja a bútorokat, összetöri a berendezési tárgyakat és lökdösődik rokonaival. 2019. február 14-én délelőtt szóváltásba keveredett a testvérével, melynek során rátámadt a fivérére, ököllel ütni kezdte a fejét, ellökte, majd a földön fekvő sértettbe több alkalommal belerúgott. 2019. szeptember 5-én ismét szóváltásba keveredett két testvérével és a vita hevében a ruházatánál fogva megragadta az idős, gyenge fizikumú, beteg édesanyját, majd lefejelte őt. A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletét és külön magatartási szabályként írja elő a számára, hogy vegyen részt alkoholfüggőséget kezelő, gyógyító eljárásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában