Vádemelés

2019.12.22. 14:05

Ittasak voltak, bíróság elé kerültek

Két ittas férfi ellen emeltek vádat – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Az első ügyben egy 34 éves békéscsabai férfi november 24-én a délelőtti órákban Békéscsabán, egy italboltban sört fogyasztott, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy segédmotorra üljön. A férfit 10 óra után nem sokkal, a Munkás és a Schweidel utca kereszteződésében rendőri intézkedés alá vonták és megszondáztatták; a férfi a járművezetés alatt enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A járási ügyészség indítványa arra irányult, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt pénzbüntetésre ítélje és határozott időre tiltsa el a közúri járművezetéstől.

Illusztráció: Shutterstock

A másik ügyben a járási ügyészség egy 19 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A férfi július 7-én a hajnali órákban Békéscsabán, egy szórakozóhely előtt ittas állapotban odament egy másik, szintén ittas férfihez és minden előzmény nélkül sértegetni, szidalmazni kezdte, majd meglökte, végül ököllel arcon ütötte. A járási ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában