többszörös visszaeső

2019.11.14. 12:08

Vádat emeltek a férfi ellen, aki ellopta a békéscsabai kacsaszobrot

Kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás miatt emelt vádat a minap a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki nagyjából egy éve megrongálta és ellopta a kacsamamát ábrázoló szobrot Békéscsabán, az Élővíz-csatorna mellől, a kishíd tövéből – tudta meg hírportálunk. A férfi többszörös visszaeső.

Licska Balázs

A tényállás szerint tavaly december 13-án 1 óra körüli kimozdította a helyéről az Árpád soron lévő, városi tulajdonban lévő, bronzból készült szobrot, ami emiatt megdőlt. Aztán, másfél órával később a férfi egy ismeretlen társa által vezetett autóval visszament a helyszínre, és el is vitte a kacsamamát ábrázoló alkotást. A szobrot – aminek értéke 300 ezer forint – még aznap Békésen eladta 16 ezerért.

A vádhatóság indítványozta, hogy ha a vádlott a bíróságon, az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekményt, akkor szabjanak ki vele szemben 1 év 8 hónap szabadságvesztést. A nyomozó hatóság az ügyben gyanúsítottként hallgatott ki egy másik embert is, akinek felelősségét nem lehetett megállapítani, ezért bizonyítékok hiányában vele szemben megszüntették az eljárást.

A kacsacsaládot ábrázoló alkotást tavaly helyezték ki a kishídhoz. Talán azért, mert voltak, akik ráültek, eltört a kacsamama egyik lába. Még mielőtt teljesen megjavították volna, ellopták. A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján elfogta a feltételezett elkövetőt, akivel szemben most emelt vádat az ügyészség. Közben Boros Péter alkotását átdolgozták, és azóta nem sétáló kacsacsaládot ábrázol, hanem vízben úszókat.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában