gondatlan veszélyeztetés

2019.11.12. 09:15

Tragédia lett a figyelmetlenségből egy békési idősek otthonában

Foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 30 éves és egy 49 éves békési nővel szemben.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A két nő a vádbeli időben Békésen, egy idősek otthonában dolgoztak ápolóként. A fiatalabb nő 2018. április 18-án reggel 7 óra körül a betegek mosdatását végezte, ennek során az egyik beteg éjjeliszekrényén – más üdítős palackok mellett – hagyta a hígított kézfertőtlenítőt tartalmazó flakont, amellyel a mosdatást végezte. A sportkupakos flakonon semmilyen címke nem volt.

Az idősebb ápolónő 8 óra után érkezett az idős női beteghez és figyelmetlenségből 1-2 kortyot itatott vele a flakonból. A sértett az itatást követően rosszul lett, hányt, majd légzési elégtelenség alakult ki nála és kórházba szállítást követően még aznap elhalálozott. A sértett halála és a mosdatószer megivása között közvetett ok-okozati kapcsolat volt, mivel a tévesen megitatott mosdatószer közvetlenül nem veszélyeztette a sértett életét, de a sértett alapbetegségei miatt halálos eredménnyel járt.

A járási ügyészség a terheltekkel szemben beismerésük esetén próbára bocsátás intézkedés, míg tagadásuk esetén pénzbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy mindkét esetben nekik kell viselniük a nyomozás során felmerült több mint 300.000.-Ft-os bűnügyi költséget is – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában