Békéscsaba

2019.11.04. 19:30

Több mint egymillió forint értékben lopott ékszereket a bűnbanda

A Békéscsabai Járási Ügyészség a minap 4 rendbeli lopás miatt emelt vádat egy többszörösen büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő 35 éves békéscsabai férfival szemben; egyik társának – egy 33 éves szintén büntetett előéletű békéscsabai férfinak – 3 rendbeli, míg harmadik társuknak – egy 23 éves büntetlen előéletű gyomaendrődi férfinak – 1 rendbeli lopásért kell felelnie.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A vádbeli időszakban mindhárom férfi ugyanabban a békéscsabai, Lahner utcai ingatlanban éltek. A 35 és a 33 éves férfi anyagi nehézségeik miatt 2019 januárjában elhatározták, hogy jövedelmüket vagyon elleni bűncselekmények elkövetése révén egészítik ki és a lopott ingóságokat – elsősorban vasanyagot – hulladékfémként értékesítik, az ebből származó bevételen pedig megosztoznak.

A vádlottak 2019 januárjában Békéscsaba külterületén elhelyezkedő tanyákról, telephelyekről loptak el különféle vasanyagokat, amellyel az egyik sértettnek 18.000.-Ft-os, egy másik sértettnek 38.000.-Ft-os, míg egy harmadik sértettnek 125.000.-Ft-os kárt okoztak. Ez utóbbi bűncselekményben a harmadik társuk is részt vett. A legidősebb vádlott ezen felül február 8-án a déli órákban egy békéscsabai, Berzsenyi utcai családi házba is betört és onnan különféle arany és bizsu ékszereket vitt el több mint egymillió forint értékben.

A Békéscsabai Járási Ügyészség vádiratában a legidősebb férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, míg két társával szemben elzárás büntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában