bűncselekmény

2019.11.06. 15:16

Ittasan vezetett egy szeghalmi férfi, pénzbüntetésre ítélték

A Szeghalmi Járási Ügyészség október 29-én ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állított bíróság elé egy 25 éves szeghalmi férfit.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Az eljáró ügyészi szerv a gyorsított eljárás keretében a bűncselekmény elkövetésén tetten ért és beismerő terheltet az elkövetéstől számított 9. napon bíróság elé állította, ezzel jelentősen hozzájárulva az eljárás gyors és hatékony lefolytatásához.

A férfi október 20-án az esti órákban Szeghalom belterületén ittas állapotban közlekedett a robbanómotoros kerékpárjával gépi üzemmódban. Nevezettet 20 óra 30 perc után nem sokkal a Kinizsi és a Rákóczi utcák kereszteződésében rendőri intézkedés alá vonták és megszondáztatták; a szonda közepes fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott ki.

A Szeghalmi Járásbíróság a büntetlen előéletű férfit 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 4 hónapra eltiltotta a közúti járművezetésétől – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában