Békéscsaba

2019.09.30. 15:12

Rendszámcsere miatt indítottak büntetőeljárást egy férfi ellen

Összetört és fémhulladékként leadott autó rendszámát tette fel egy másik kocsira egy férfi Békéscsabán. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

police.hu

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei július 23-án 9 óra körül Békéscsabán, a Könyves Kálmán utcából előállítottak egy 19 éves férfit. Személygépkocsit vezetett és az autón egy olyan magyar rendszám volt, amit nem arra a járműre adtak ki. Kihallgatásán elismerte, hogy korábban volt egy ugyanolyan márkájú autója, mint amivel a rendőri intézkedéskor közlekedett, de azzal balesetet szenvedett, totálkárosra törte. Miután fémhulladékként eladta, a rendszámát és a forgalmi engedélyét nem adta le. Vásárolt egy angol honosságú autót és rátette a magyar rendszámot. A férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés miatt büntetőeljárás indult.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait hétfőn továbbította az ügyészségre.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában