bűneset

2019.09.26. 15:02

Emberkereskedelem miatt letartóztatták a lőkösházi kerítőket

A Békés Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem miatt 4, míg kerítés miatt 1 elkövető letartóztatását kezdeményezte, akik 2019 februárjától szeptemberig nőket prostituáltként használtak ki részben erőszakkal és fenyegetéssel.

Forrás: police.hu

Az ügyben vezető szerepet játszó 43 éves lőkösházi nő ebben az évben legalább hét hónapon keresztül a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet Magyarország több településére elszállította, és szállást biztosított neki, majd szexuális szolgáltatás érdekében másoknak rendelkezésére bocsátotta. Ennek keretében a sértett fényképeit szexuális szolgáltatás nyújtásának hirdetésére létrehozott internetes oldalra feltöltötte, a vendégek hívásait fogadta, a találkozókat megszervezte, és a befolyt pénzt eltette.

A nőt 3 férfi bűntársa, férje és fiai segítették, a sértettet szabadságától megfosztották, akarata ellenére erőszakkal és fenyegetéssel is szexuális tevékenységre kényszerítették, illetve ellenállását nyugtatók folyamatos adagolásával törték meg. A lőkösházi asszonynak volt egy további 27 éves öcsödi bűntársa is, aki együttműködött vele további sértettek felkutatásában, kizsákmányolásában.

A bűnszövetség vezetőjének és férfi bűntársainak a cselekménye minősített emberkereskedelem megállapítására alkalmas, amelyet a törvény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet, míg a fiatalabb nőt jelenleg üzletszerű kerítéssel gyanúsítja a nyomozó hatóság, amely miatt 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a bűncselekmények magas büntetési tétele miatt tartani lehet az elkövetők szökésétől, elrejtőzésétől. Emellett fennáll a veszélye annak is, hogy a terheltek az ügy sértettjeit befolyásolnák, megfélemlítenék. Nem lehet továbbá kizárni azt sem, hogy ezen bűnözői életmódra berendezkedett és jövedelmüket ilyen módon szerző gyanúsítottak szabadlábon folytatnák a bűncselekmények elkövetését. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon 1 hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában