bűneset

2019.05.08. 14:36

Autóból pénzt, melléképületből láncfűrészt lopott a sarkadi férfi

Egy éjszaka alatt a gyanú szerint három helyről lopott egy sarkadi férfi Köröstarcsán. Két autóból készpénzt, egy családi ház udvaráról pedig gázolajat és láncfűrészt vitt el. A rendőrök egy nap alatt elfogták és őrizetbe vették.

police.hu

Lopás elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök Sarkadon. A 27 éves Sz. Sándor a gyanú szerint május 5-éről 6-ára virradó éjjel Köröstarcsán több házba is betört.

Először a kerítésen átmászva, egy családi ház udvarára ment be, majd az egyik melléképületből láncfűrészt, a garázsból pedig két kanna gázolajat vitt el. Ezután egy közeli utcába ment, ahol egy családi ház előtt parkoló autót próbált meg kinyitni, de nem sikerült neki. Ekkor átmászott a ház kerítésén, mert látta, hogy az udvarban is áll egy kocsi.

Ennek az ajtaja nyitva volt, a kesztyűtartóban pedig egy pénztárcát is ott hagytak több tízezer forinttal. A férfi a pénzt magához vette, majd a kerítésen át visszament az utcára. Szétnézett és látta, hogy a szomszédban is áll egy autó az udvaron.

Átmászott a kapun, átkutatta a kocsit, amit szintén nem zárt le a tulajdonosa. A kesztyűtartóban itt is talált egy pénztárcát, amiben több százezer forint volt. A pénzt eltette és hazament Sarkadra. A Békési Rendőrkapitányság rendőrei sarkadi kollégáikkal együttműködve egy napon belül elfogták Sz. Sándort, aki elismerte, hogy mindhárom helyen ő járt.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene.

Ezek is érdekelhetik