frissítve

2018.10.25. 18:11

Tragédia: négyen meghaltak a vasúti balesetben

Egy személygépkocsit sodort el a vonat Székkutas és Orosháza között a kakasszéki vasúti átjáróban csütörtök este.

Az autóban utazó négy ember a helyszínen életét vesztette. A vonaton utazók közül senki nem sérült meg. Az orosházi hivatásos tűzoltók megkezdték a helyszínen a műszaki mentést – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Fotó: police.hu

A MÁV közölte: az eddigi jelentések szerint a sorompóberendezés üzemszerűen működött a baleset pillanatában. Az érintett vasúti szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek, az utat lezárták, a forgalmat a 47-es főút irányába terelik.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

„Több mint 200 méteren sodorta a vonat az autót a kakasszéki vasúti átjáróban. A gépjármű másik fele megpördült, és a fénysorompótól tíz méterre állt meg. Az autó a régi 47-es főúton érkezett, nagy valószínűség szerint Székkutas irányába haladt volna tovább. A személyautóban négyen ültek. Két 18 évhez közeli fiatal, és két felnőtt: egy nő és egy férfi esett áldozatul a balesetnek – tájékoztatta a sajtó munkatársait Huber Krisztián, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

FRISSÍTVE

Péntek reggel a baleset helyszínén már csak néhány szétszóródott autóalkatrész, egy kupac ruha, nylon kesztyűk és két fekete zsák emlékeztetett az előző esti tragédiára. A vonatközlekedés zavartalan, a fénysorompó működik.

A delmagyar.hu információi szerint mind a négy áldozat hódmezővásárhelyi lakos volt. A hátul utazó két fiatal barátok voltak. Mindketten tizennyolc évesek. Az idősebb fiú nyáron töltötte a tizennyolcat, a mellette utazó barátja decemberben lett volna nagykorú. Az autót nem az áldozat szülei vezették, hanem az egyik fiú barátnőjének szülei ültek az első üléseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában