Egyeztetnek

2024.01.24. 17:22

Kétszer kétsávos déli elkerülőt terveznek Békéscsabának

Megkezdődött a Békéscsabát délről elkerülő 2x2 sávos út kijelölt nyomvonalához kapcsolódó tanulmányterv és környezeti dokumentáció elkészítése – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Licska Balázs

A napokban egyeztettek, jobbra Zalai Mihály, a vármegyei önkormányzat elnöke és Herczeg Tamás.

Fotó: Facebook/Herczeg Tamás

Az elképzelések szerint ezen a nyomvonalon az út a fürjesi elkerülőt kötné össze a 44-essel úgy, hogy abba Vesze közelében csatlakozna.

A politikus a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a tervezővel a minisztérium a napokban kötött szerződést a munka elvégzésére. Ezt követően pedig a szaktárca egyeztetésre hívta a vármegye közgyűlésének elnökét, az érintett szakembereket, a tervező képviselőit.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő arról is írt, hogy az elkerülő megépítéséhez szükséges dokumentumok elkészítése során a tervezési munkát elnyerő cég munkatársai több társadalmi egyeztetést folytatnak majd a nyomvonal közelében élőkkel, illetve az érintett önkormányzatokkal és vállalkozásokkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!