Új üzemeltető

2024.01.17. 08:31

Ezért festenek át Békésben is több Mol-kutat

Országszerte 63 helyszínen veszi át a benzinkutakat az Orlen a Moltól, a váltás Békés vármegyei töltőállomásokat is érint.

Papp Gábor

Békésben is több helyen az Orlen vesz át benzinkutakat a Moltól. Fotó: ORLEN Magyarország Facebook-oldala

A Világgazdaság írta meg, hogy a elmúlt hetekben országszerte több Mol benzinkúton is felújítási munkálatok zajlottak, sokak meglepődésére azonban nem pusztán egyszerű ráncfelvarrás történt. Az eddig zöldbe burkolozó töltőállomásokat az Orlenre jellemző piros-fehérre festették át – írta ki január 10-én az Orlen Magyarország a közösségi oldalára, amiről fotót is megosztott, amin nem más, mint az M1-es fővárosi bevezető szakaszán látható benzinkút szerepel.

Mint a cikkben kiemelték, az egész mögött pedig nem más, mint Mol és a Grupa Lotos SA-val, valamint a PKN Orlennel kötött megállapodása áll, amely révén a Mol-csoport hálózata több, mint 410 LOTOS Paliwa töltőállomással bővült Lengyelországban. Ugyanakkor az akvizíciós megállapodás részeként 64 magyarországi töltőállomást átadtak az Orlen részére. Az átadás január 8-tól kezdődően fokozatosan történik, és várhatóan 2024. április végére fejeződik be

Békéscsabán a Bartók Béla úti, Gyulán, a Temesvári úti, Szarvason, a Békéscsabai úti Mol kutat érinti a változás. A pontos listát itt találják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!