Előtérben a versenyképesség

2024.01.27. 07:01

A BYD-nek köszönhetően külföldi befektetők érkezhetnek Békésbe

Azon túl, hogy a kormány már régóta hangoztatja, hogy az ország keleti felét fejleszteni kell, fel kell zárkóztatni, és a nemzetközi versenyképességét is fokozni kell ennek a régiónak –jelentette ki pénteki szegedi sajtótájékoztatóján a közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes, Latorcai Csaba. Több járásra, így a szarvasira is komplex felzárkóztatási programot készít a tárca.

Beol.hu

Latorcai Csaba: külön programokkal kell segíteni azokat a járásokat, amelyek a vármegyének földrajzi és gazdasági értelemben is a perifériáján vannak

Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország

A delmagyar.hu tudósítása szerint Latorcai Csaba emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elmondta a parlamentben, hogy a kelet-nyugat felzárkózáson felül elérkezett az idő, hogy az ország déli részét is szisztematikusan elkezdjék fejleszteni, és a versenyképességét növelni.  Ennek a fejlesztéspolitikának pedig nagy nyertese lesz Szeged, hiszen minden idők legnagyobb gazdaságfejleszése kezdődik azzal, hogy a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója a városban építi fel a gyárát – tette hozzá a miniszterhelyettes. 

A BYD-beruházás hozzá fog járulni nem csupán Csongrád-Csanád vármegye, hanem Békés vármegye újraiparosításához is, és ott meg fognak jelenni a külföldi befektetők.

Latorcai Csaba beszélt arról is, hogy a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium egy térségi felzárkóztatási programot indít, ami érinti Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyéket is. 

– A szentesi, a kunszentmártoni és a szarvasi járásra egy egységes komplex felzárkóztatási programot készít a minisztérium, mert úgy látják, hogy külön programokkal kell segíteni azokat a járásokat, amelyek a vármegyének földrajzi és gazdasági értelemben is a perifériáján vannak – jelentette ki Latorcai Csaba, és hozzátette, hogy ez a programot rövidesen elindítják, a helyiekkel együttműködve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!