Magyarország

2023.11.04. 12:19

A Škoda hajszálnyival előzi a Mercedest a használtautó-piacon

Szeptemberben 70 900 személygépkocsi cserélt gazdát Magyarországon, ez 5,8 százalékkal haladja meg a tavaly szeptemberi szintet – ami valós élénkülést nem takar, mert a tavalyi őszkezdet nagyon gyenge volt.

Nyemcsok László

Minthogy jelentősen lecsökkent az autópark „vérfrissítése”, a cserekedv is zuhant, ráadásul jelentősen megemelkedtek az árak

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Minthogy jelentősen lecsökkent az autópark „vérfrissítése”, a cserekedv is zuhant, ráadásul jelentősen megemelkedtek az árak – írja a kreszvaltozas.hu.

A havi adásvételek száma május óta 70 ezer körül alakul. A magyarországi használtautó-piacon az adásvételekben szerepet játszó hat leggyakoribb márka az Opel (11 százalék), a Volkswagen (10,2 százalék), a Suzuki (8,6 százalék), a Ford (7,9 százalék), a BMW (6,3 százalék), valamint a Škoda (5,2 százalék). Az utóbbi idén került először a Mercedes elé, egyelőre csupán hajszálnyival.

A hat leggyakoribb márkát képviselő személyautók teszik ki a teljes forgalom több mint 49 százalékát. Összesítve az évet a használtautó-piacon az első kilenc hónapban 617 100 személyautó cserélt gazdát, 2,5 százalékkal kevesebb , mint az előző év hasonló időszakában regisztrált 632 800. Az importált használt autók száma ugyanebben a periódusban 80 ezer darab volt, ami 19,5 százalékkal marad el az egy évvel korábban regisztrált 99 300-tól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!