Fejlesztés

2023.10.25. 12:45

Korszerűsítették a dévaványai szennyvíztisztítót

Egy komplex beruházás zárult le, amely érintette az adott telep épületeinek felújítását, technológiai korszerűsítését, valamint új szennyvíz nyomóvezeték építését is.

Vásári Erzsébet

Egy komplex beruházás zárult most le.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Az Építési és Közlekedési Minisztérium és a dévaványai önkormányzat – mint kedvezményezettek – 1 milliárd 765 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek a dévaványai szennyvíztisztító telep átfogó korszerűsítésére, kapacitásfejlesztésére, valamint a csatorna-hálózat felújítására. A fejlesztés az Európai Unió támogatásából, valamint a magyar állam társfinanszírozásából valósult meg.

A KEHOP-os projekt célja egy korszerű szennyvíztisztító telep kiépítése, új technológiai rendszer felállítása, valamint a meglévő szennyvízcsatorna-hálózat legelavultabb részeinek rekonstrukciója volt. Egy komplex beruházás zárult tehát le, amely érintette az adott telep épületeinek felújítását, technológiai korszerűsítését, valamint új szennyvíz nyomóvezeték építését is. A fejlesztés révén hozzájárultak az egészséges, tiszta lakókörnyezet kialakításához, az emberi egészség védelméhez, a lakosok életminőségének javításához és a környezetterhelés csökkentéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!