Békés vármegye

2023.08.06. 14:08

Javában tartanak a mesterképzések az iparkamaránál

Javában tartanak a mesterképzések a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. A több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek közül autószerelők, kozmetikusok, gépi forgácsolók és gázszerelők készülnek mestervizsgára.

Gyemendi Réka

Autószerelők is tanulnak.

Fotó: Shutterstock / illusztráció

Ahhoz, hogy valaki mesterképzésen vehessen részt, több éves szakmai gyakorlat szükséges – tájékoztatott a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Mint írták, összesen 180 órás a képzés, amely részben elméleti, részben gyakorlati órákból áll össze. A legnagyobb hangsúlyt természetesen mindig a szakmai tantárgyak kapják, de ezen túl számos, az életben hasznos tudással gazdagodnak a jelentkezők. Tanulnak a mindennapi élethez szükséges vállalkozásismeretet, jogot, sőt, pedagógiai ismeretek is felbukkannak a képzésben, hiszen a mestervizsga feljogosít arra is, hogy valaki tanulókkal foglalkozhasson. Ezen kívül többen tanítani szeretnének majd a papírral, van, aki az ismereteit bővítené, másnak a vállalkozásához kell a bizonyítvány megszerzése. 

Békés vármegyében most több mint 30 autószerelő, kozmetikus, gépi forgácsoló és gázszerelő tanul mesterképzésen belül, a döntő többségük a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával. Ennek köszönhetően a 28 szakembernek, aki visszaült az iskolapadba, csak a teljes díj 20 százalékát kell fizetnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!