KSH

2023.06.18. 09:13

Már személyesen keresik fel Békésben is a gazdálkodókat az összeírók

A mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást az idei év július 15-éig hajtja végre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Agrárium 2023 néven. Békésben sokan éltek május 31-éig az online kitöltéssel, de erre immáron nincs lehetőségük.

Nyemcsok László

A kérdőív kitöltését kikérdezéses módszerrel, tableten végzik

Fotó: Shutterstock

Az érintetteket Békésben is fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel, akik a kérdőív kitöltését kikérdezéses módszerrel, tableten végzik. Az összeírók kötelesek a kikérdezés megkezdése előtt azonosítani magukat az összeírói igazolvány és a személyazonosító igazolványuk egyidejű felmutatásával. Fontos tudnivaló, hogy az adatszolgáltatás az adatfelvételre kijelöltek számára kötelező.

A KSH-nál közölték, az adatgyűjtés célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók számára.

A mezőgazdasági adatgyűjtésekből származó információk segítik a gazdálkodókat a tervezésben, gazdasági döntéseik meghozatalában. Emellett támogatják a döntéshozók munkáját abban, hogy aktuális, részletes és megbízható adatok segítségével a gazdatársadalmat szolgáló intézkedések születhessenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!