Mavass Kft.

2022.12.18. 09:50

Több mint kétszázmillióból fejleszt az orosházi fémhulladékot gyűjtő cég

Több mint 250 millió forintos beruházással fejleszti gépparkját és hajt végre energetikai és informatikai korszerűsítést a fémhulladékgyűjtéssel és szállítással foglalkozó Mavass Kft. az orosházi telephelyén. A cég 203 millió forintot nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretéből, a támogatási intenzitás 70 százalékos.

Csete Ilona [email protected]

Fotó: Für Henrik

A cégvezetővel, Matócsi Attilával beszélgettünk az ágazat helyzetéről, társaságuk orosházi törekvéseiről. Elmondta, a Mavass Kft. 2009-ben alakult Budapesten. Orosházi telepüket 2017-ben nyitották meg a Vásárhelyi úton, ami vállalkozásuk céghelye. Üzemeltetnek még gyűjtőhelyeket Budapesten és Dunakeszin.

Fő tevékenységi körük a fémhulladék nagy-, illetve kiskereskedelem és foglalkoznak még közúti árufuvarozással is. A cég Orosházán négy dolgozót foglalkoztat.

– Az orosházi telephelyen leginkább lakossági fémhulladék-felvásárlás történik, de vannak céges partnereink is. Felvásárolunk vasat és színesfémeket. Az általunk gyűjtött fémhulladékok 70 százalékát exportáljuk, a maradék 30 százalékát belföldön  értékesítjük. Az orosházi telephelyen anyagi lehetőségeinkhez mérten folyamatosan beruházásokat hajtunk végre. Elértük, hogy a terület szilárd burkolattal, saját víztisztítóval és vízelvezetővel rendelkezik. A területen található építményeket részben felújítottuk – tudtunk meg részleteket a cégvezetőtől.

Szabó-Nagy Pál Vince, a MaVass Kft. munkatársa az újonnan beszerzett targoncával .

A most elnyert pályázati projekt kapcsán arról is beszámolt Matócsi Attila, hogy napelemes rendszert telepítettek.

Ugyanennek a projektnek a keretében 2 darab Doosan típusú targoncát és 2 darab Case típusú rakodógépet vásároltak (a forgó rakodógépek tartozéka a rakodó polip kanál és egy elektromágnes is).

– A két targoncát már a tavasszal átvettük az értékesítő cégtől. A bálaforgató villával felszerelt targonca jelentősen megkönnyíti az eddig emberi munkával történő konténerek ürítését. A Case forgó rakodókra sajnos az alkatrészhiány miatt még várnunk kell, de ígéretet kaptunk a 2023. év elejei szállításra. Ezekkel a munkagépekkel egyébként sokkal hatékonyabban, költség- és környezetkímélőbben tudjuk a jelenlegi feladatainkat ellátni. A modernebb gépeknek köszönhetően jelentős zajcsökkenést is elérünk – tette hozzá. A napelemes rendszerrel pedig csökkent a telephely energiaszámlája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!