hirdetés

2021.03.11. 09:37

Így költözz okosan tavasszal

Itt a tavasz, ilyenkor megnövekszik a költözések száma. Hogyan készülj fel okosan a költözködésre és bonyolítsd le simán? Erről beszélgettünk olyanokkal, akiknek a mindennapi feladata a sikeres költöztetés.

PR cikk

A Promove szakemberei azt javasolják, hogy alaposan készülj rá a költözködésre és tervezz előre

Kihúztad a telet a régi albérletben, mert hidegben és nyirkos időben senkinek nincs kedve költözni. Most viszont tényleg itt a tavasz, úgyhogy ideje új lakás után nézni. Fontos, hogy milyen az új hely, de az majdnem ilyen fontos, hogyan jutsz át oda.

Ha több a holmid két sporttáskánál, akkor érdemes megfontolnod a Promove szakembereinek tanácsait. A promove.hu oldalon számtalan hasznos és praktikus tanácsot oszt meg a Promove, de kiemeljük belőle a legfontosabb hármat.

A Promove szakemberei azt javasolják, hogy alaposan készülj rá a költözködésre és tervezz előre

Tervezz

Alaposan készülj rá a költözésre. Ezt praktikus már akkor megkezdeni, mikor még csak keresed az új lakást. Így nem veszítesz időt a felkészüléssel, ha élesre fordul a helyzet. Lehet, hogy eltart egy darabig, míg megtalálod az új helyedet, de utána sokszor felpörögnek az események. Egy költöztetést rendesen leszervezni szintén heteket vehet igénybe, végezd inkább el előre a munka nehezét.

Fontos, hogy az időzítést jól találd ki. A legtöbben hónap végén és azon belül is hétvégén költöznek. Ha már megvan a lakás, foglald le az időpontot a költöztetőnél, amilyen gyorsan csak lehet. Ha rövidebb a határidőd, akkor érdemes inkább hét közben költözni, akkor könnyebben találsz időpontot a költöztetőknél, ezt viszont a munkahelyeden jelezd előre.

Érdemes rászánni a pénzt és minőségi költöztető dobozokba pakolni, mert sok értéket megőriznek

Dobozok

Nem mindenki áldoz rá pénzt, hogy profi költöztető dobozokba pakoljon, pedig megéri. Egy nagyobb adag könyv akár 30 kilót is nyomhat, amit a sarki boltból elkért használt dobozok nem fognak bírni. A dupla aljú költöztető dobozok viszont mindent visznek biztonsággal. Ha fizetni nem akarsz érte, keress a közösségi médiás csoportokban ingyen meghirdetett, már egyszer használt dobozokat. Megéri az energiabefektetést, de mivel ezek nem mindig elérhetőek, készülj rá erre is előre.

Referenciák

Az egyik legfontosabbat hagytuk utoljára. Nem mindegy, hogy ki költöztet. Azt is idő megtalálni, hogy melyik cégben szabad és érdemes megbízni. Ennek eldöntésében pedig nem a szuperszonikus honlap, hanem a referenciák segítenek biztonsággal.

Mielőtt elköteleződisz egy cég mellett, mindig nézz utána alaposan a közösségi médiában, hogy mik a tapasztalatok és milyen értékelések vannak a szolgáltatásukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!