teszt

2020.07.27. 17:26

Taroltak a fürdővárosi mini grillkolbászok

A Gyulahús Kft. négy terméke is bekerült a legjobb hat közé hazánk egyik legolvasottabb tesztoldalának nagy mini grillkolbász tesztjén. Az első helyet a gyulai mini grillkolbász magyaros változata szerezte meg, míg a második, a negyedik és a hatodik helyen is a cég egy-egy különlegessége végzett.

Papp Gábor

A teszten a sertéshúsból készült vékony és rövid grillkolbászokat vaktesztelték tizenketten. A kóstolást a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai végezték, az eredmény a maradokapenzemnel.blog.hu oldalon olvasható – tájékoztatta hírportálunkat Tamáskovitsné Gila Éva, a Gyulahús Kft. marketing menedzsere.

A teszt előkészítése során az oldal felkutatta az összes országosan kapható mini grillkolbászt. A kolbászokat alutálcán grillezték meg egy egyszerű faszenes grillkocsi rácsára rakva. A termékek átlagosan 6-8 perc alatt megsültek, majd azokat még melegen 2-3 perc hűlés után kóstolták meg.

Igazi csapatmunkával készítik a finomságokat /Fotó: Kiss Zoltán/

A vékonyka grillkolbászok külön kategóriát képviselnek a grillkolbászok között. Jellemzőjük, hogy jobban átsüthetőek, és talán a gyerekek is könnyebben megkóstolják. Emellett a vékony keresztmetszet miatt ezek a grillkolbászok gyorsabban készülnek el vastagabb társaiknál: átlagosan 30 százalékkal rövidebb idő alatt sülnek meg, mint a hagyományos változatok. Az értékelt mini grillkolbászokat szokás szerint három szempont: illat, állag és íz szerint pontozták.

Tamáskovitsné Gila Éva kitért arra, hogy mind a Béke sugárúti, mind a Kétegyházi úti üzemegységük kollektívája nagy odafigyeléssel és szakértelemmel végzi munkáját. A Kétegyházi úton nemcsak májast gyártanak, hanem főtt-füstölt kolbászokat, felvágottat, virslit, szalonnaféléket egyaránt.

Jól szerepeltek a gyulaiak

A teszten az első helyet a Gyulahús Kft. mini grillkolbászának magyaros változata érdemelte ki a megszerezhető 10-ből 8,5 ponttal. Mint az értékelésben leírták, már sütés előtt jól látszik, hogy szép piros színe van a kolbászoknak. Ízében is érezhető a pirospaprika, ami kissé pikánssá teszi az ízélményt és a magyaros fűszerek aránya is megfelelő.

A gyulai mini grillkolbász chili lime holtversenyben a második, míg a gyulai mini grillkolbász sweet chili a negyedik, a tormás gyulai mini grill kolbász pedig a hatodik lett a megmérettetésen. A további helyezéseken nagy élelmiszerláncok, illetve más húsipari cégek termékei osztoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!