70 millió forintos beruházás

2020.07.23. 13:52

Élhetőbbé és vonzóbbá vált Méhkerék

Ünnepélyes keretek között csütörtökön adták át Méhkeréken a piacteret. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 70,5 millió forintból valósult meg: 68,2 millió forint támogatásból és 2,3 millió forint saját forrásból.

Licska Balázs

Fotó: LP6DMK2

Tát Margit polgármester elmondta, egykor egy sáros, salakos terület szolgált piactérként, most pedig egy igényes, impozáns épületben, 21. századi körülmények között találkozhatnak a vevők és az árusok. Ezer négyzetméteres területen egy 560 négyzetméteres csarnokot, valamint kulturált kiszolgáló helyiségeket építettek, parkolókat alakítottak ki, mobil elárusítóhelyeket vásároltak.

– Mindezzel vonzóbbá, élhetőbbé vált Méhkerék – hangsúlyozta, mint ahogy azt is kiemelte, a piactér egyben kedvelt közösségi tér is, a fiatalok találkozóhelye, és ha nincs piac, akkor biciklis, görkorcsolyás, futballozó gyerekekkel telik meg a placc. Hozzátette, egy másik sikeres pályázat eredményeként wifi-pontokat alakítanak ki, így ingyen lehet majd internetezni a piactéren.

Kónya István, dr. Kovács József, Tát Margit, valamint a kivitelező cég képviseletében Gyarmat Attila vágta át a szalagot. /Fotók: Lehoczky Péter/

– Méhkerék megérdemelte ezt a fejlesztést – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő, hozzáfűzve, a méhkerékiek becsületesek, szorgalmasak, és hogy a piac a helyi termelőket ugyancsak segíti.

Kónya István, a megyei közgyűlés tanácsnoka hozzátette: a megyei önkormányzat együttműködött a településekkel, hogy az álmaikat megvalósíthassák, így a piactér, valamint a többi méhkeréki fejlesztés – a gondozási központ, az óvoda, a községháza, a könyvtár korszerűsítése, a bölcsőde kialakítása, az egészségügyi alapellátás fejlesztése – közös sikerként értékelhető.

Lapunk kérdésére elmondta, Békés megyében több mint ötszáz projekt nyert a TOP keretében több mint 70 milliárd forint értékben, és 44 piacfejlesztés valósult meg 3,6 milliárd forintból. Hozzátette, a nyertes pályázatok eredményeként közel félmilliárd forint érkezik a településre, ezek mind azt erősítik, hogy érdemes Méhkeréken élni, a községnek van bizakodásra okot adó jövőképe.

Ilyés Sándor, a sarkadi járási hivatal vezetőhelyettese azt emelte ki, hogy a piactér több funkciót is betölt, hiszen nemcsak a piacnak, hanem rendezvényeknek is otthont adhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!