Tisztújító küldöttgyűlés

2020.02.29. 17:11

Dr. Kulcsár Lászlót választották a Magosz megyei elnökének

Tisztújító küldöttgyűlését tartotta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) megyei szervezete szombaton Orosházán, a Petőfi Sándor Művelődési Központban.

Nyemcsok László

A küldöttek újabb öt évre dr. Kulcsár László eddigi elnöknek szavaztak bizalmat. Az elnökség tagjai: Horváth József (Orosháza), Papp István (Gyomaendrőd), Uhlár János (Nagyszénás), Wagner Márton (Köröstarcsa), Závoda Ferenc (Szarvas) és Zsilák-Urbán András (Békéscsaba). A felügyelő bizottság elnökének Viczián Jánost (Gerendás) választották meg.

Dr. Kulcsár Lászlónak (balra) megyei elnökké választása után Jakab István is gratulált /Beküldött fotó/

A voksolás eredményének kihirdetése után Jakab István, a Magosz országos elnöke, az Országgyűlés alelnöke kiemelte, bölcs döntést hoztak a küldöttek.

– Olyan időszakot élünk, amikor az unió új költségvetésének a mezőgazdaságot is érintő vitája, hazánkban a birtokpolitika ésszerűsítése, ennek érvényesítése zajlik – hangsúlyozta Jakab István. – Céljaink további eléréséhez a gazdatársadalom összefogására, együttműködésére van szükség. Ez Békés megyében példaértékűen megvalósul, és dr. Kulcsár Lászlónak – aki a Magosz országos alelnöke is – az újraválasztása garancia a folytonásságra.

Fotó: Kiss Zoltán

Dr. Kulcsár László hangsúlyozta, nagyon jó érzéssel tölti el, hogy azzal a csapattal dolgozhat tovább, melynek tagjai már szinte egymás gondolatát is ismerik.

– Az érdekérvényesítésben haladunk előre, és a kormány nyitott a gazdák érdekében javasolt kezdeményezéseinkre – emelte ki az elnök. Hozzátette, továbbra is annak szellemében végzi a munkáját, hogy munkaidő nincs, csak feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!