ménesbirtok

2018.03.09. 19:55

Százezer kilogramm tejet termeltek: díjazták kiváló teljesítményüket

Princ, Biboldó és Szeles kiváló életteljesítményét díjazták a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság mezőhegyesi szarvasmarha-telepén pénteken (sajnos Princ már nem érhette meg a díjátadót).

Cs. I.

A tehenek bekerültek a Holstein-fríz Tenyésztők Egyesületének az arany törzskönyvébe, mert eddigi életük során megtermeltek 100 ezer kilogramm tejet, ami fantasztikus eredmény.

Kőrösi Zsolt, az egyesület tenyésztésvezetője adta át a szalagot és a dokumentumokat Pap István Tibor vezérigazgatónak, dr. Tóthné dr. Polner Antónia telepvezetőnek és Isaszegi Norbert termelési igazgatónak pénteken.

Fotó: I. Gy.

Elhangzott, kiváló genetika kell az átlag feletti termelési eredményekhez. A ménesbirtok tulajdonában 22 ilyen tehén van, közülük egy a 110, a másik a 120 ezres teljesítményén is túljutott már.

Pap István Tibor kiemelte, e kimagaslóan szép eredményhez kell még kedvező infrastruktúra, valamint menedzsment. És olyan elhivatott, hozzáértő munkatársakra is szükség van, akik az állatokkal közvetlenül foglalkoznak. Az ő munkájukat külön meg is köszönte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!