képzőművészet

2020.07.10. 17:04

Negyven éve alkotnak Kétegyházán

Képzőművészeti alkotótáborrá alakult át a héten a mezőgazdasági iskola, melyet a Békés Megyei Képzőművészeti Szabadiskola Egyesület immár negyvenedik alkalommal szervezett meg.

n.sz.

– A tűzzománc és festő szekciókat tizennyolc és hetvenöt év közötti táborlakók töltötték meg, több mint harminc művész és érdeklődő érkezett Kétegyházára Budapestről, Karcagról, Mezőhegyesről, Gyuláról, Békéscsabáról, valamint a romániai Aradról és Belényesről – mondta el dr. Rákócziné Tripon Emese. A polgármester hozzátette, hogy a kerek évfordulóra tekintettel ebben az évben az alkotó munka mottójául az „időt” választották, ennek jegyében készültek a csendéletek, tájképek és a nonfiguratív alkotások.

– A zománcozók évek óta gyakorolnak, de a festészettel néhányan csak most ismerkedtek – árulta el a nagyközség vezetője.

A kétegyházi táborban a pihenésre is jutott idő, a résztvevők Szarvasra kirándultak, esténként pedig az előző találkozás óta eltelt időben elkészült alkotásaikat mutatták be egymásnak.

Dr. Rákócziné Tripon Emese kiemelte, hogy a hosszan tartó siker három egyesületi tagnak, Szabó Évának, Gugolya Mártának és Hargittainé Megyeri Valériának köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!