terjeszkedés

2019.04.01. 10:07

Az OTP tulajdonába került az albán bank

A pénzintézet tavaly augusztus elején közölte, hogy többségi tulajdont szerzett a Societe Generale francia nagybank albán és bulgáriai leányvállalatában.

Az OTP Bank száz százalékos tulajdonába került a Societe Generale Csoport albán leánybankja, a Banka Societe Generale Albania SH.A. (SGAL), miután március 29-én megtörtént a tranzakció pénzügyi zárása – tájékoztatta az OTP Bank Nyrt. a tőkepiaci szereplőket hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Kiemelték: a SGAL csaknem 6 százalékos piaci részesedésével Albánia ötödik legnagyobb bankja, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Az albán bank megvásárlásával az OTP Csoport már a közép-kelet-európai régió tíz országában van jelen – hívták fel a figyelmet.

Az OTP Bankcsoport 2018 utolsó negyedévében az elemzői várakozásoknál nagyobb, az egy évvel korábbit 14 százalékkal felülmúló 77,818 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el. A csoport éves adózott eredménye 318,322 milliárd forint lett, szemben az előző évi 281,339 milliárddal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában