előrelépés

2018.01.06. 19:45

A tervezettnél jobban bővült a Gyulahús árbevétele

Az előzetes adatok szerint nyolc százalékkal bővült a Gyulahús Kft. árbevétele tavaly. A termékértékesítés volumenében ugyancsak jelentős előrelépést könyvelhet el az önkormányzati tulajdonú cég, ezen a téren kilencszázalékos a növekedés a 2016-os esztendőhöz képest.

Papp Gábor, [email protected]

– Előzetesen árbevételünk hatszázalékos növekedését terveztük a tavalyi évre – nyilatkozta lapunknak Daka Zsolt. A Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, 5,6 milliárd forintos nettó árbevétel elérésében gondolkodtak a 2017-es esztendőre, a jelenlegi adatok szerint azonban ezt sikerült túlszárnyalni, és így tavalyi nettó árbevételük meghaladja az 5,7 milliárd­ ­forintot. Mindez nyolcszázalékos bővülést jelent.

Daka Zsolt kérdésünkre kiemelte, a kedvező tendencia elsősorban a belföldi értékesítés növekedésének köszön­hető. A Gyulahús Kft. árbevételének jelentős része, 4,8 milliárd­ forint származik a hazai piacokról, amelyeken összességében kilencszázalékos bővülést értek el 2016-hoz ­képest.

– Az ország egész területén jelen vagyunk termékeinkkel – fogalmazott kérdésünkre a szakember. – Cégünk két kiemelkedő terméke, a gyulai kolbász és a májas egyaránt rendkívül keresett, de érdemes megemlíteni, hogy az új termékek is remekül teljesítettek.

Mint megtudtuk, a gyulai­ szalámi és a tavaly Magyar Termék Nagydíjjal elismert gyulai extra erős kolbász is hamar elnyerte a vásárlók tetszését, de a cég további­ ínyencségei is jól fogynak. A Gyulahús egyébként a hazánkat lefedő nagy áruházláncokban és a kisebb boltokban egyaránt képviselteti magát, így lényegében lefedi a piaci szegmens egészét.

A külföldi értékesítés területén sincs ok a szégyenkezésre. Exportból származó árbevételük elérte a 900 millió forintot, ami kétszázalékos növekedést jelent a két évvel korábbi adatokkal összehasonlítva. Mindez az angol font tartós gyengélkedésének fényében különösen értékes, hiszen a cég jelentős mennyiségű terméket szállít a szigetországba. Ezenfelül Csehország és Szlovákia egyaránt jelentős partnerüknek számít, illetve egyre biztatóbban alakul a németországi kiszállítás is, de például Svédországba is kerülnek árucikkeikből. Külföldi partnereik körében elsősorban a kolbászok és a szalámik keresettek.

Daka Zsolt külön szólt ­arról, hogy az árbevétel mellett az értékesítés volumenében is előreléptek. Termékeikből kilenc százalékkal több fogyott tavaly, mint egy évvel korábban.

A 2017-es esztendő krónikájához tartozik, hogy jó néhány beruházást és korszerűsítést is megvalósítottak. A Béke sugárúton található szárazáruüzemük világszínvonalú töltőgéppel gyarapodott, ami ­tovább erősítette a termék-előállítás megbízhatóságát. Emellett egy szintén rendkívül modern csomagológépet is vásároltak.

– Folyamatosan próbáljuk pótolni a még a Gyulai Húskombinát idejében elmaradt fejlesztéseket – magyarázta a folyamatok hátterét a szakember. A Gyulahús Kft. egyébként stabil, mintegy 310 fős szakembergárdával dolgozik.

Jubilál a gyulai húsipar 2018-ban

Daka Zsolt elmondta, már megfogalmazták idei évre vonatkozó terveiket is.

– További négyszázalékos bővülésben gondolkodunk – ecsetelte. – Elképzeléseink szerint újabb beruházásokat is megvalósítunk gépek és eszközök beszerzésével.

Az ügyvezető igazgató kitért arra, hogy idén ünneplik a ­Gyulai Húsipar fennállásának százötvenedik évfordulóját, aminek apropóján országos marketingkampányba fognak.

– Célunk, hogy a gyulai brandet és termékeinket tovább népszerűsítsük – tette hozzá.

A Gyulahús Kft. emellett folytatja évről évre egyre karakteresebb termékfejlesztési tevékenységét is.

– Egy-egy innováció mindig hosszú és alapos előkészítő­ munka után történik meg – hangsúlyozta Daka Zsolt. – Vizsgáljuk a fogyasztói igényeket, valamint az általános trendeket is.

Kérdésünkre elmondta, nem könnyű új terméket bevezetni a piacra, ugyanakkor a vásárlók­ és a kereskedők egyaránt várják és szívesen fogadják az újdonságokat, ezért is fontos az árukészlet folyamatos bővítése.

Fotó: Imre György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!