Gazdaság

2013.12.03. 16:12

Milliárdos fejlesztésbe kezdtek a Réthyben

Új épületszárnyat alakítanak ki a békéscsabai Réthy Pál kórházban, melynek alapkőletételét kedden tartották.

BEOL

alapkőletétel a Réthy-kórházban

Fotó:

Kedden letették a békéscsabai Réthy Pál kórház új épületszárnyának alapkövét. A rendezvényen elhangzott, az intézmény 2,5 milliárd forintot fordíthat fejlesztésre, ennek 10 százaléka az önerő. A saját forrás egy részét egykori fenntartóként a békéscsabai önkormányzat, a fennmaradót pedig a GYEMSZI biztosította.

Dr. Becsei László főigazgató-főorvos a megjelenteknek elmondta, egymilliárd forintból épül fel egy háromszintes, kétezer négyzetméter területű, új kórházi szárny. Ennek földszintjén a sebészeti ellátáshoz kapcsolódó járóbeteg-szakellátás, első emeletén az egynapos sebészeti ellátás, második emeletén egy új intenzív osztály kap helyet. A Gyulai úti parkoló 32 férőhellyel bővül. A projektben egyaránt szerepel a patológiai részleg, a sterilizáló és a központi műtő felújítása.

Az intenzív osztály költözésével felszabadult helyiségekben a háttérszolgáltatásokat biztosító irodákat és oktatótermeket alakítanak ki. Összesen 900 millió forintból gép- és műszerbeszerzésre is lehetőség nyílik, emellett 150 millióból informatikai és infokommunikációs fejlesztést terveznek. A munkálatok idén októberben kezdődtek, a várható befejezés dátuma a jövő év októbere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!