Gazdaság

2013.09.10. 10:54

860 milliót adna a város a Gyulai Húskombinát eszközeiért

Megvenné a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát eszközeit a helyi önkormányzat.

BEOL

A Népszabadság információi szerint - melyeket a Privábankár ismertet - az élelmiszeripari társaság teljes vagyonportfóliójáért 860 millió forintot kínált a város, mely egyébként időközben létrehozta a Gyulahús Kft.-t, amely a húskombinát eszközeit bérli. A lap forrásai szerint akár két hét múlva megtörténhet az adásvétel.

A vásárlást abból az 1,8 milliárd forintból finanszírozná a város, amit év elején a kormánytól kapott munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra. A cég adósságállománya 3-3,5 milliárd forint, vagyis az eszközök eladásából nem futná a hitelezők kifizetésére. A lapnak a felszámolót nem sikerült elérnie, az önkormányzat pedig csak annyit közölt, hogy folyamatban lévő ügyekről nem adnak

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója nemrégiben az ATV Egyenes beszéd című műsorában is beszélt a Gyulai Húskombinátról. Azt mondta, soha nem volt a Gyulai Húskombinát megmentése ellen. Úgy vélekedett azonban, hogy először a feketegazdaság méretét kellene csökkenteni, és utána konszolidálni az ágazatot, most ugyanis olyan mértékű a feketegazdaság, hogy minden betett forint kidobott pénz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!