Gazdaság

2013.06.14. 16:00

Remek ötletből sikeres vállalkozást indítanak

Országosan az ezer lakosra eső vállalkozások száma hetven, a megyében azonban csak negyven, alacsony a vállalkozói szellem.

L. B.

Országosan az ezer lakosra eső vállalkozások száma hetven, a megyében azonban csak negyven, alacsony a vállalkozói szellem – kezdte a pénteki békéscsabai sajtótájékoztatót dr. Nagy Ágnes munkaügyi központigazgató, kiemelve azt a projektet, mely ezt a problémát igyekszik áthidalni, és melyre 80 millió forint európai uniós támogatást nyert a munkaügyi központ.

– A vállalkozójelöltek úgy tesztelhetik a vállalkozásukat, hogy nem kell kiváltani a vállalkozói igazolványt, viselni a terheket, csak egy életképes ötlettel kell előállniuk – folytatta dr. Nagy Ágnes. A 142 érdeklődő közül a munkaügyi központ 37-et választott ki, akik egy hathónapos, képzéssel egybekötött időszak után dönthetnek úgy is, hogy mégsem lesznek vállalkozók, mert esetleg úgy érzik, hogy a vállalkozás nem lenne életképes.

A munkaügyi központ az adminisztratív háttérben is segít, illetve a hat hónap letelte után ugyancsak fél évig segíti még a vállalkozókat, akik a minimálbérnek megfelelő támogatást kapnak havonta. Összességében így kockázatmentesen kezdhetnek el egy vállalkozást. Mint dr. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő kiemelte, az EU 2014 és 2020 között nagy pénzeket fordít az ifjúsági munkanélküliség csökkentésére.

Címkék#nagy ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!