Gazdaság

2013.05.24. 14:28

Több mint másfélszáz munkahely megőrzésére jutott pénz

Békés megyében eddig 166 munkahely megőrzésére nyert támogatást 26 kis- és közepes vállalkozás, összesen 80,5 millió forint összegben.

BEOL

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap (NFA) támogatási programja segítségével további 305 munkavállaló elbocsátásáról mondtak le a nyertes pályázók - jelentette be Erdős Norbert kormánymegbízott pénteken Békéscsabán, az újabb nyertes vállalkozók támogatási szerződésének ünnepélyes átadásán.

Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója kiemelte: az NFA Békés megyére leosztott keretének összege 2013-ban 753 millió forint, ebből a továbbfoglalkoztatásra fordítható összeg 330 millió forint, a többi képzésekre és különböző foglalkoztatást elősegítő eszközökre fordítható. Békés megyében főleg mezőgazdasági és élelmiszeripari kkv-k pályáztak munkahelymegőrző támogatásra, mellettük turisztikával és vendéglátással foglalkozók, valamint építőipari cégek.

"Pozitív elmozdulás érzékelhető a munkaerőpiacon" - jegyezte meg az igazgató. A munkanélkülieknek több állást tud a hivatal kínálni, mint a korábbi évek hasonló időszakában. A munkaügyi központ legfrissebb kimutatása szerint a hivatalhoz bejelentett munkaerő-igényeknek a 75 százaléka érkezik a versenyszférából, 19 százalék az önkormányzatok és intézményeik részéről, amelyek közfoglalkoztatásra keresnek munkaerőt.

Márciusban 26 246 volt az álláskeresők száma Békés megyében, áprilisban 23 926 fő keresett munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!