Gazdaság

2013.04.12. 18:45

Ráharaptak az oroszok a gyulaira

Eredményes moszkvai tárgyalássorozaton van túl dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője. A cég jelenleg is szállít az óriási felvevő piaccal bíró Oroszországba, de várhatóan az export tovább bővülhet.

P. G.

— A Gyulahús Kft. hosszú távú fenntartható fejlődése szempontjából elengedhetetlen a piacok visszaszerzése és az eladások növelése. Az orosz partnerek pedig éppen az ország nagysága és hagyományok miatt is kiemelten fontosak — hangsúlyozta a moszkvai látogatással kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő.

Gyula polgármestere kifejtette, a városi húsipar újjászervezésében legfontosabb partnerük az állam, ezért is vehettek részt a Vidékfejlesztési minisztérium által szervezett oroszországi egyeztetés-sorozaton.

Görgényi Ernő kiemelten fontosnak nevezte, hogy a Gyulai termékek 
- Budai Gyulai államtitkár ígérete szerint — folyamatosan jelen lehetnek majd a moszkvai magyar kereskedőházban, amely szintén segítheti a kapcsolatok erősítését, az export arányának növelését.

A számos tárgyalás, illetve az orosz főváros belvárosában található étteremben megtartott kóstolóval egybekötött termékbemutató ugyanakkor több szempontból is hasznos volt. Egyrészt, megerősítette a bizalmat a jelenlegi, a régebbi és a potenciális partnerek körében az új cég, a Gyulahús iránt. Másrészt, kaput nyitott új termékek orosz piacra történő bevezetése iránt is. Eddig elsősorban a turistaszalámi volt kelendő a külföldi országban, de most más jellegű ínyencségeket is megismertettek az érdeklődőkkel. Várhatóan a kedvező fogadtatás hamarosan konkrét megrendelésekben is megmutatkozik majd.

Daka Zsolt, a cég ügyvezetője kiemelte, jelenleg is szállítanak Oroszországba, de a kivitel volumenét várhatóan sikerül majd jelentősen növelni.

A szakember kérdésünkre elmondta, Oroszországon kívül számottevő az angliai és Csehországba irányuló kivitelük, de Szlovákiába, Svédországba és Lengyelországba is exportálnak. Terveik között pedig szerepel, hogy Németországban és Horvátországban is kialakítanak majd egy vevői kört.

Daka Zsolt újságírói kérdésre arról is szólt, hogy a belföldi piacokon már számos nagy áruházlánccal megkötötték a kereskedelmi megállapodást, s még egy hálózattal tárgyalnak, amellyel szintén jó esély mutatkozik arra, hogy létrejöjjön a megegyezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!