Gazdaság

2013.02.27. 18:26

Tízmilliárd munkahelyteremtő beruházásra

A megye több városában rendeznek a héten munkáltatói fórumokat, melyen ismertetik a kormány munkahelyteremtő beruházásokra vonatkozó programját.

Ny. L.

A Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő beruházások támogatására pályázati programot indított 10 milliárd forint keretösszeggel az új munkahelyeket létrehozó mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

Dr. Nagy Ágnes, a megyei kormányhivatal munkaügyi igazgatója a szerdai békéscsabai munkáltatói fórumon elmondta, a pályázaton azok a vállalkozások vehetnek részt, melyek a benyújtás időpontjában még nem kezdték el a beruházást, de azt idén november 30-áig befejezik.

Vállalják továbbá, hogy a támogatással legalább két, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesítenek új munkahelyet.
A vissza nem térítendő támogatás keretében az új gépek, berendezések, műszaki eszközök, technológiák beszerzési és az új létesítmények építési költségei számolhatók el.

Az igényelhető támogatás összege: alaptámogatásként, nem regisztrált álláskeresőnél 1,5 millió forint/új munkahely. Kiegészítő támogatásokra is lehet pályázni, így új munkahelyenként maximum 3 millió forintos fajlagos támogatás igényelhető, szemben a tavalyi 2,5 millió forinttal. A pályázatokat április 5-éig lehet benyújtani.

Tavaly megyénk a 67 nyertes pályázattal a második lett országosan, ez 330 új munkahely létrehozását jelentette 444 megtartása mellett, a megítélt támogatás 687 739 941 forint volt.

Erdős Norbert megyei kormánymegbízott a rendezvényen – melyre nagyon sok vállalkozó jött el – elmondta, a munkahelyteremtés kiemelten fontos terület, és a megye hátrányos gazdasági helyzete miatt a vállalkozások jóval több plusztámogatáshoz juthatnak az átlagnál. A békéscsabaihoz hasonló munkáltatói fórumot tartottak szerdán Mezőkovácsházán és Orosházán is, csütörtökön pedig hasonlót rendeznek Gyulán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!