Gazdaság

2013.02.14. 12:22

Egymilliárdot hívtak le a megyében a munkaerőpiaci programban

Egymilliárd forint támogatást használt fel öt év alatt Békés megye a csökkent munkaképességűek rehabilitációjára.

MTI

Egymilliárd forint támogatást használt fel öt év alatt Békés megye a csökkent munkaképességűek rehabilitációjára a Társadalmi Megújulás Operatív Program országosan rendelkezésre álló keretéből - tájékoztatta az MTI-t Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója csütörtökön a projektet záró konferencia előtt.

Elmondta, hogy a Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése című munkaerőpiaci program 2008-ban indult, 85 százalék uniós támogatás és hazai társfinanszírozás mellett, öt évig tartott és országosan 15,38 milliárd forint állt rendelkezésre.

Békés megyében a programban öt év alatt összesen 961 fő vett részt, közülük 886 lépett ki sikeresen a rendszerből. Az utólagos hatásvizsgálatokról Nagy Ágnes elmondta: 180 napos nyomon követés alapján 2013. január 31-ig a programban résztvevők 52 százaléka dolgozott mindenféle támogatás nélkül vagy folytatott vállalkozói tevékenységet.

A programban részt vevő 961 főből a megyében 392 személy részesült képzésben, bérköltség-támogatásban 193, munkagyakorlati támogatásban 618 fő, bértámogatásban 84, vállalkozóvá válási támogatásban pedig 27 fő.

Címkék#nagy ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!