Gazdaság

2012.11.16. 10:51

Száznál is több vállalkozást támogatnak

Munkahelymegőrző támogatásokról szóló értesítőt adott át pénteken Erdős Norbert kormánymegbízott és dr. Nagy Ágnes munkaügyi központvezető a nyertes kis- és középvállalkozásoknak.

L. B.

A finanszírozás, mellyel a bruttó bér egy részét térítik meg, legfontosabb feltétele, hogy a cégeknek vállalni kell nemcsak a támogatott, hanem a többi alkalmazott további foglalkoztatását is.

Erdős Norbert elmondta, hogy idén eddig százegy munkáltatót támogattak mintegy 700 millió forint értékben, mely ezerötszáz alkalmazottat érintett – ezzel pedig összesen több mint háromezer munkahelyet őriztek meg.

Átlagosan fél évre szól a segítség, melyet főleg építő-, textil-, sütőipari, kiskereskedelmi és vendéglátásban működő vállalkozások kapták. Mint dr. Nagy Ágnes kiemelte, fontos a támogatás, mert a cégek likviditási problémákkal küzdenek, csak így képesek megtartani a teljes létszámot.

Címkék#nagy ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!