jó tanács

2018.03.27. 16:43

Miért fogyasszon mindennap teát?

Többek között azért, mert egészséges és finom is.

Miért igyon mindennap teát? Például azért, mert szomjoltó hatása mellett antioxidánsokban gazdag.

Persze ez nem minden, még számos jó tulajdonsága van, a Mindmegette össze is szedett néhányat.

MEGERŐSÖDIK TŐLE AZ IMMUNRENDSZER

A megfelelően hidratált szervezet könnyebben szembeszáll a kórokozókkal. A zöld tea ezen kívül segít a vesék és a máj megfelelő működésében, a mérgező anyagok kiválasztásban, és fájdalomcsillapító hatása is van.

KITISZTÍTJA A BŐRT

A teafogyasztással a megnövekedett ásványi anyag- és antioxidánsbevitel segít a bőr regenerálódásában és tisztulásában. A bőrgyógyászok gyakran javasolják az ekcémától vagy aknés bőrtől szenvedő pácienseknek, hogy iktassanak be hétköznapjaikba napi két csésze zöld teát.

SEGÍT A KONCENTRÁCIÓBAN

Ha ön is érezte már úgy, hogy a munkahelyen már délután kettőkor lemerül a szervezete, legközelebb ne a kávéért vagy az energiaitalért nyúljon! A fekete tea lassan felszívódó koffeintartalma miatt egészségesebb bármelyik serkentőnél, valamint baktériumölő és stresszoldó hatással is rendelkezik.

CSILLAPÍTJA A GYOMORÉGÉST, A PUFFADÁST

Ha étkezések között egy-egy csésze borsmenta teával segíti a szervezetét, hogy feldolgozza a nehéz ételeket, garantáltan nem lesz több problémája a puffadással. Fontos azonban, hogy még melegen fogyassza el, hiszen így tudja száz százalékosan kiváltani jótékony hatását.

SEGÍT A FOGYÁSBAN

Anélkül, hogy észrevenné, ledobhat néhány kilót külön energiabefektetés vagy plusz testedzés nélkül. Mind a zöld, mind a fekete tea serkenti az anyagcserét, így velük jóval hamarabb adhatja le a súlyfelesleget.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!